miercuri, 7 august 2013

Cum ingrijesti blaturile din marmura

Visezi la eleganta blaturilor din marmura si aspectul pe care-l va avea bucataria ta dupa? Marmura este folosit in decoratiuni interioare  inca din perioada imperiului Roman. Desi nu trebuie sa mai fii membru al nobilimii pentru a putea cumpara marmura, trebuie totusi sa te gandesti destul de bine daca vrei sa faci aceasta alegere pentru ca marmura nu este atat de durabila pe cat ai crede.
Chiar daca marmura este destul de rezistenta, poate fi foarte sensibila la o multime de substante precum produsele de curatat chimice, sucuri ce contin acid citric si uleiuri. Aceste substante pot duce la erodarea suprafetei dupa o perioada de timp sau o pot face sa aiba o ceata pe deasupra.
Materiale necesare pentru curatarea marmurei:
  • Sapun pentru piatra sau alt detergent neutru
  • O perie cu par moale
  • Carpa moale sau burete
  • Apa calda

Inainte de a aplica orice produs de curatare foloseste peria pentru a indeparta orice mizerie si praf de pe suprafata, dupa sterge cu carpa sau buretele.

Aplica produsul de curatare special creat pentru marmura, majoritatea contin acid care pot afecta suprafata, daca nu ai asa ceva la indemana poti folosi si detergent de vase. Lasa cateva secunde sa actioneze dupa care sterge cu buretele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu